fbpx

Si pastron ultrazëri

Pastrimi me ultrazë mund të tingëllojë si një metodë e komplikuar apo edhe shkencore pastrimi, por sapo të kuptoni procesin e tij, në fakt është mjaft e thjeshtë. Pastrimi me ultrazë është një metodë pastrimi e shpejtë dhe efikase që përdor energjinë e ultrazërit dhe me ndihmën e koncentrateve shtesë të pastrimit me një proces të quajtur kavitacion depërtojnë thellë në poret e çdo objekti.

Mundëson heqjen e plotë të papastërtive të padëshiruara nga objektet që kalojnë përmes valëve ultrazanore. Kjo metodë pastrimi është një nga mënyrat më të reja dhe më efektive për të hequr papastërtitë nga lloje të ndryshme objektesh. Metoda e pastrimit me ultratinguj bazohet në efektin e kavitacionit.

Kavitacioni

Kavitacioni është procesi i formimit dhe shpërndarjes së shpejtë të mikroflluskave në një mjedis të lëngshëm. Efekti ndodh kur valët e ultrazërit kalojnë nëpër një lëng. Ultrazëro (tingulli me frekuencë të lartë, që përdoret më së shpeshti nga 28 në 100 kHz) gjeneron valë të alternuara të presionit të lartë dhe të ulët që prodhojnë flluska të vogla (kavitete). Ato fillojnë të rriten nga një madhësi mikroskopike në fazën e presionit të ulët derisa të ngjeshen dhe më pas shpërthejnë në fazën e presionit të lartë.

Procesi i kavitacionit është baza e pastrimit me ultrazë.

Emetimi i valëve ultrazanore përmes një lëngu shkakton kavitacion – formimin e flluskave mikroskopike në lëng. Kur këto flluska godasin sipërfaqen e objektit, ato shpërthejnë duke çliruar energji që ndan papastërtitë nga sipërfaqja e objektit. Madhësia e vogël e flluskave u lejon atyre të depërtojnë në të çara, vrima, pore, vrima dhe qoshe që janë të vështira për t’u arritur me pastrim manual.

Kavitacioni largon mbetjet si pluhuri, papastërtitë, vajra, pigmente, ndryshkun, yndyrat, algat, kërpudhat, bakteret, gëlqeren, blozë, dyllin etj. Materialet e përshtatshme për pastrim në një pastrues ultrazanor janë metali, plastika, qelqi, qeramika dhe goma. Për rezultate optimale pastrimi, ne rekomandojmë një zgjidhje me ujë të distiluar dhe koncentrate pastrimi me ultrazë të formuluar posaçërisht.

Përdorimi i vaskës me ultrazë është jashtëzakonisht i thjeshtë.

Vendosni sendet e pastrimit në shportën e ofruar. Vendoseni me kujdes shportën e artikujve në pastruesin me ultrazë. Mbushni rezervuarin me ujë të distiluar ose solucion koncentrati pastrues. Thithni të gjitha sendet në solucionin e pastrimit. Vendosni temperaturën e dëshiruar të pastrimit dhe aktivizoni ngrohësin e rezervuarit. Kur lëngu në rezervuar të arrijë temperaturën e caktuar, ngrohësi do të fiket. Rregulloni kohëmatësin ultrazanor sipas kërkesave të procesit të pastrimit, në varësi të llojit dhe shkallës së ndotjes së objektit të pastrimit. Kur të përfundojë pastrimi, prisni që lëngu të ftohet dhe më pas hiqni me kujdes shportën e artikujve. Shpëlajini sendet me ujë të pastër. Kullojeni lëngun e ndotur të pastrimit nga pastrues ultrazanor. Fshijeni rezervuarin me një leckë të butë.

Rregulloni kohëmatësin ultrazanor sipas kërkesave të procesit të pastrimit, në varësi të llojit dhe shkallës së ndotjes së objektit të pastrimit. Kur të përfundojë pastrimi, prisni që lëngu të ftohet dhe më pas hiqni me kujdes shportën e artikujve. Shpëlajini sendet me ujë të pastër. Kullojeni lëngun e ndotur të pastrimit nga pastruesi ultrazanor. Fshijeni rezervuarin me një leckë të butë.

Oferta jonë

Auto Moto

Pastrimi industrial

Mjekësia & tatuazhet

Pastrimi i instrumenteve dentare

Pastrimi i pemëve dhe perimeve

Sallone kozmetike

SI pastrohen lodrat e fëmijëve

Pastrojmë dhe rinovojmë

Pastrimi

Shumë gjëra duhen ruajtur dhe pastruar në vend që të zëvendësohen me të reja. Ideja jonë është t’ju ofrojmë opsionin më të mirë për përdorim në shtëpi dhe në punë.

Kujdesi NDAJ KLIENTIT

Ne ju ofrojmë mbështetje të plotë, njohuritë dhe përvojën tonë në lidhje me pastrimin me ultrazë. Ekipi ynë është i gatshëm t’ju ndihmojë të përmirësoni biznesin tuaj dhe t’ju ndihmojë të bëni punën tuaj në mënyrë më efikase.

Zhvillimi

Vëmendja jonë është te klientët tanë me synimin për të kuptuar nevojat e tyre dhe për të ofruar një nivel të lartë pastrimi me ultrazë.