fbpx

Pastrimi i instrumenteve dentare

Vaskat me ultrazë janë një nga mjetet më të lehta për të hequr papastërtitë nga instrumentet e ripërdorshme në klinikat dentare.

Energjia e ultrazërit krijon miliarda flluska të vogla në rezervuarin e vaskës me ultrazë. Këto flluska shpërthejnë me forcë të madhe, duke shkëputur papastërtitë nga sipërfaqja e objektit që dëshironi të pastroni. Flluskat e formuara në procesin e kavitacionit mund të çojnë në çarje dhe çarje të vogla. Ata praktikisht largojnë papastërtitë dhe papastërtitë nga sipërfaqja në një mënyrë më efikase sesa pastrimi manual. Pastrimi ka disavantazhin shtesë se kërkon personel për të trajtuar instrumentet e kontaminuara.

Dezinfektimi dhe sterilizimi duhet të kryhen vetëm pas pastrimit të plotë me ultrazë. Ky radhitje është e rëndësishme, sepse sendet e sterilizuara mund të kontaminohen në vaskën me ultrazë. Pastruesi mund të përmbajë gjak, inde ose papastërti të tjera nga përdorimi i mëparshëm.

Shembull i procedurave për pastrimin e instrumenteve dentare

Vaskat më të vogla me ultrazë, të tilla si ASonic HOME 2500, të disponueshme përmes markës sonë ASonic, janë ideale për klinikat dentare. Ato përdoren për të pastruar instrumente të tilla si gjilpëra, pasqyra, tehe, bursa, etj., si dhe kurorat dhe protezat. Ky model pastrues ultrazanor është gjithashtu i mirë për heqjen e çimentos, mbushësve ose ngjitësve. Instrumentet mund të mbahen të njomura në solucion germicidi ose enzimë për të shmangur tharjen e papastërtive në sipërfaqen e tyre pas përdorimit. Kjo thjeshton shumë pastrimin më vonë.

Përdorni një koncentrat pastrimi me ultrazë të formuluar për të hequr ndotësit organikë. Ndërsa dikush mund të mendojë se një zgjidhje dezinfektuese do të ishte zgjidhja e duhur, në fakt nuk është, pasi mund ta bëjë më të vështirë heqjen e papastërtive si proteinat. Në vend të kësaj, përdorni një zgjidhje të koncentratit të duhur të pastruesit ultrazanor të përgatitur sipas udhëzimeve të paketimit. Vendosni artikujt që dëshironi të pastroni në koshin e pastrimit. Vendoseni shportën në rezervuar në mënyrë që të gjitha instrumentet të zhyten plotësisht. Koha e pastrimit (zakonisht 7 deri në 10 minuta, në varësi të sasisë së instrumenteve) dhe temperatura mund të rregullohen nëpërmjet panelit të kontrollit.

Kur të përfundojë cikli i pastrimit, shpëlani instrumentet me ujë për të hequr lëngun e mbetur të pastrimit, më pas vazhdoni me dezinfektimin dhe sterilizimin. Zgjidhja e pastruesit me ultrazë duhet të ndryshohet të paktën një herë në ditë, dhe rezervuari i pastruesit me ultratinguj kërkon pastrim dhe tharje përpara përdorimit të radhës. Sigurohuni që të ndiqni udhëzimet për përdorimin e pastruesve dhe koncentrateve ultrazanor të ofruara nga prodhuesi.

Klinikat që kanë një pastrues me ultratinguj janë më produktive dhe më efikase sepse stafi i tyre nuk humbet kohë për pastrim manual!

Oferta jonë

Auto Moto

Pastrimi industrial

Mjekësia & tatuazhet

Pastrimi i instrumenteve dentare

Pastrimi i pemëve dhe perimeve

Sallone kozmetike

SI pastrohen lodrat e fëmijëve

Pastrojmë dhe rinovojmë

Pastrimi

Shumë gjëra duhen ruajtur dhe pastruar në vend që të zëvendësohen me të reja. Ideja jonë është t’ju ofrojmë opsionin më të mirë për përdorim në shtëpi dhe në punë.

Kujdesi NDAJ KLIENTIT

Ne ju ofrojmë mbështetje të plotë, njohuritë dhe përvojën tonë në lidhje me pastrimin me ultrazë. Ekipi ynë është i gatshëm t’ju ndihmojë të përmirësoni biznesin tuaj dhe t’ju ndihmojë të bëni punën tuaj në mënyrë më efikase.

Zhvillimi

Vëmendja jonë është te klientët tanë me synimin për të kuptuar nevojat e tyre dhe për të ofruar një nivel të lartë pastrimi me ultrazë.